Sanguinhal Aragonez

Kategooria:
 

Kirjeldus

Klassifikatsioon: Lissabon (IGP/piirkondlik vein)
Tooteliik: punane vein
Kliima: lähistroopiline vahemereline kliima
Viinamarjasordid: Aragonez (Tinta Roriz)
Tootja:Companhia Agrícola do Sanguinhal

Valmistamine:
Valmistatud Aragonez viinamarjadest, millelt eemaldatakse varred ja purustatakse kergelt. Viinamarjad fermenteeritakse roostevabast terasest mahutis. Kogu protsess toimub kontrollitud temperatuuril 25-26ºC. Matseratsiooni periood kestab seitse päeva. Vein pudeldatakse peale kuue kuulist küpsemist Prantsuse ja Ameerika tammevaatides.

Veini kirjeldus:
Vein on rubiinpunase värviga. Veinil on pehme küpsete puuviljade ja marjade aroom. Maitse on kerge, hästi tasakaalus puuviljade ja metsmarjade nüanss. Vein on täiusliku kehandiga, suus kerglane ja keskmise järelmaitsega.
Soovituslik serveerimise temperatuur on 17-18ºC. Sobib hästi juustu, liha või pastaga.
Vein on koheseks tarbimiseks või võib jätta pudelisse arenema kaheks kuni kolmeks aastaks.

Tehnilised andmed:
Alkoholisisaldus 13%
(Täielik) happelisus: 5.00 g/l viinhape
pH 3.60
Suhkruid 3,5 g/l
Oenologists: Eng.º Miguel Móteo