Casabel valge

Kategooria:
 

Kirjeldus

Klassifikatsioon: Lissabon (IGP/piirkondlik vein)
Tooteliik: valge
Kliima: lähistroopiline vahemereline kliima
Viinamarjasordid: Vital (40%) ja Fernao Pires (60%)
Tootja:Companhia Agrícola do Sanguinhal

Valmistamine:
Viinamarjad korjatakse käsitsi. Varred eemaldatakse ja marjad pressitakse kergelt katki ning algab loomulik käärimine. Matseratsioon toimub koos marjakestadega temperatuuril 8-10 ºC, mille tulemusena vein saavutab õrna maitse ning värvuse. Veini selitus (débourbage) toimub kontrollitud temperatuuril ja sellele järgneb pärmiga rikastamine. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril 16 ºC juures 15 kuni 20 päeva vältel. Vein pudeldatakse peale kuue kuulist küpsemist roostevabast terasest vaatides.

Veini kirjeldus:
Värv on sügav, kirgas kuldkollane. Aroom on värske ja puuviljane. Hästi tasakaalustatud happelisus ning pikk järelmaitse.
Soovituslik serveerimise temperatuur on 8-10 ºC. Sobib hästi kala, salatite, grillitud mereandide ja valge lihaga.

Tehnilised andmed:
Alkoholisisaldus 12,5%
(Täielik) happelisus 5,10 g/l viinhape
pH 3,36
Suhkruid 1,7 g/l
Oenologists Eng.o Miguel Móteo