Cerejeiras Branco

Kategooria:
 

Kirjeldus

Klassifikatsioon: Lissabon (IGP/piirkondlik vein)
Tooteliik: valge vein
Kliima: lähistroopiline vahemereline kliima
Viinamarjasordid: Vital (30%), Fernão Pires (50%) ja Arinto (20%)

Valmistamine:

Viinamarjad korjatakse käsitsi. Seejärel eraldatakse varred ja marjad purustatakse kergelt. Matseratsioon toimub koos marjakestadega temperatuuril 8-10 ºC. Veini selitamine (débourbage) viiakse läbi kontrollitud temperatuuril. Fermentatsioon toimub 15 kuni 20 päeva vältel kontrollitud temperatuuril 18 ºC juures. Vein pudeldatakse peale viie  kuulist küpsemist terasvaatides.

Veini kirjeldus:

Värv on säravkollane. Aroomis on tunda erinevaid puuvilju. Maitse on värske, puuviljane. Hape on heas tasakaalus. Pikk järelmaitse.
Soovituslik serveerida jahutatult 8-10 ºC juures. Suurepärane mereandide, salatite, grillitud kala ja valge lihaga.

Tehnilised andmed:
Alkoholisisaldus 12,5 %
Happelisus 5,40 g/l viinhape
pH 3,42
Suhkruid <1,5 g/l
Oenologists Eng.o Miguel Móteo