Cerejeras Tinto

Kategooria:
 

Kirjeldus

Klassifikatsioon: Lissabon (IGP/piirkondlik vein)
Tooteliik: punane vein
Kliima: lähistroopiline vahemereline kliima
Viinamarjasordid: Castelão (60%), Aragonez (30%) ja Touriga Nacional (10%)
Tootja:Companhia Agrícola do Sanguinhal

Valmistamine:
Viinamarjad korjatakse käsitsi. Varred eemaldatakse ja marjad pressitakse kergelt katki ning algab loomulik käärimine. Fermentastioon toimub 26-28 ºC juures roostevabast terasest mahutites umbes 10 päeva. Vein pudeldatakse peale kuue kuni kaheksa kuulist küpsemist roostevabast terasest vaatides.

Veini kirjeldus:
Värv on elav, graniitpunane. Aroom on puuviljane, hea struktuuriga. Maitses on tunda kirssi, ploomi ja teisi tumedaid puuvilju. Vein on kergesti joodav, pika järelmaitsega.
Soovituslik serveerimise temperatuur 16-18 ºC. Igapäevane hea vein, mis sobib kala, liha ja pastaroogadega.

Tehnilised andmed

Alkoholisisaldus 13 %
(Täielik) happelisus 4,96 g/l viinhape
pH 3,64
Suhkruid 4,6 g/l
Oenologists Eng.o Miguel Móteo