Cabernet Sauvignon Aragonez

Kategooria:
 

Kirjeldus

Klassifikatsioon: Lissabon (IGP/piirkondlik vein)
Tooteliik: punane vein
Kliima: lähistroopiline vahemereline kliima
Viinamarjasordid: Cabernet Sauvignon (40%) ja Aragonez (60%)
Tootja:Companhia Agrícola do Sanguinhal

Valmistamine:
Cabernet ja Aragonez viinamarjasordid valmivad eraldi. Peale täielikku varte eemaldust purustatakse marjad õrnalt ning viiakse üle roostevabast terasest mahutisse, kus leiab aset alkoholi fermentatsioon. Matseratsiooni protsess toimub viisteist päeva, et täiustada veini värvust ning struktuuri (kehandit). Seejärel läbib virre fermentatsiooni protsessi kontrollitud temperatuuril vahemikus 25-26ºC. Peale mõlema viinamarjasordi erinevate kombinatsioonide täpset analüüsi valitakse parem osa marju välja ning pannakse küpsema kuueks kuuks Prantsuse ja Ameerika tammevaatidesse.

Veini kirjeldus:
Vein on tugeva rubiinpunase värviga. Erinevate viinamarjasortide segust sirgub välja vein, millel on marjane lõhn ning mida rikastab tammevaadi laagerdus. Veinis on tunda punaste marjade aroome ja kergelt piprast hõngu, mis on hästi seotud omavahel tammisusega. Sel on hea kehand, tal on värskust, pehmust ning keskmine järelmaitse.
Soovituslik serveerimise temperatuur on 17-18ºC. Sobib hästi juustu, uluki ja punase lihaga.
Vein on koheseks tarbimiseks või võib jätta pudelisse arenema kaheks kuni kolmeks aastaks.

Tehnilised andmed:
Alkoholisisaldus 13,5 %
(Täielik) happelisus 5,50 g/l viinhape
pH 3,84
Suhkruid < 2 g/l Oenologists: Eng.º Miguel Móteo