Sanguinhal Cabernet Sauvignon Syrah

Kategooria:
 

Kirjeldus

Klassifikatsioon: Lissabon (IGP/piirkondlik vein)
Tooteliik: punane vein
Kliima: lähistroopiline vahemereline kliima
Viinamarjasordid: Cabernet Sauvignon (50%) ja Syrah (50%)
Tootja:Companhia Agrícola do Sanguinhal

Valmistamine:
Cabernet Sauvignon ja Syrah viinamarjad valmivad eraldi. Peale täielikku varte eemaldust purustatakse marjad õrnalt ning viiakse üle roostevabast terasest mahutisse, kus leiab aset alkoholi fermentatsioon. Matseratsiooni protsess toimub viisteist päeva, et täiustada veini värvust ning struktuuri (kehandit). Seejärel läbib virre fermentatsiooni protsessi kontrollitud temperatuuril vahemikus 25-26ºC. Peale mõlema viinamarjasordi erinevate kombinatsioonide täpset analüüsi valitakse parem osa marju välja ning pannakse küpsema kuueks kuuks Prantsuse ja Ameerika tammevaatidesse.

Veini kirjeldus:
Vein on tugeva rubiinpunase värviga. Erinevate viinamarjasortide segust sirgub välja vein, millel on marjane lõhn ning mida rikastab tammevaadi laagerdus. Maitses on tunda punaste marjade ideaalset sidusust tammisusega. Vein on värske ja kerge, järelmaitse pikk.
Soovituslik serveerimise temperatuur on 17-18ºC. Sobib hästi juustu, uluki ja punase lihaga.
Vein on koheseks tarbimiseks või võib jätta pudelisse arenema kaheks kuni kolmeks aastaks.

Tehnilised andmed:
Alkoholisisaldus 13%
(Täielik) happelisus 4,80 g/l viinhape
pH 3.48
Suhkruid 3,8 g/l
Oenologists: Eng.º Miguel Móteo