Sanguinhal Quinta de S.Fransisco Obidos

Kategooria:
 

Kirjeldus

Klassifikatsioon: DOC Óbidos
Tooteliik: punane vein
Kliima: lähistroopiline vahemereline kliima
Viinamarjasordid: Castelćo (60%), Aragonez (20%) ja Touriga Nacional (20%)
Tootja:Companhia Agrícola do Sanguinhal

Valmistamine:
Viinamarjad eraldatakse vartest ning marjad purustatakse kergelt. Värskelt pressitud mahl fermenteeritakse roostevabast terasest mahutis. Kogu protsess toimub kontrollitud temperatuuril vahemikus 25-28 ºC viieteistkümne päeva jooksul. Vein pudeldatakse peale 10 kuud laagerdumist Prantsuse ja Ameerika tammevaatides.

Veinikirjeldus:

Vein on rubiinpunase värviga. Aroomis on tunda punaste marjade hõngu šokolaadi noodiga, mis tuleneb veini kokkupuutest tammevaadiga. Vein on maheda ja vürtsika maitsega. Järelmaitse intensiivne ja püsiv.
Soovituslik serveerimise temperatuur on 18 ºC. Kvaliteetne vein sobib liha, küpsetatud juurviljade ja juustu juurde. Tänu kergele happelisusele sobib värske vein ka aastaringselt erinevate kalaroogade kõrvale.
Vein on valmis koheseks tarbimiseks või kuue aasta jooksul.

Tehnilised andmed:
Alkoholisisaldus 13,5 %
(Täielik) happelisus 5,60 g/l viinhape
pH 3,80
Suhkruid 2,3 g/l
Oenologists: Eng.º Miguel Móteo