Sanguinhal Touriga Nacional

Kategooria:
 

Kirjeldus

Klassifikatsioon: Lissabon (IGP/piirkondlik vein)
Tooteliik: punane vein
Kliima: lähistroopiline vahemereline kliima
Viinamarjasordid: Touriga Nacional
Tootja:Companhia Agrícola do Sanguinhal

Valmistamine:
Valmistatud Touriga Nacional viinamarjadest, millelt eemaldatakse varred. Viinamarjad fermenteeritakse roostevabast terasest mahutis. Kogu protsess toimub kontrollitud temperatuuril 25-26ºC. Matseratsiooni periood kestab 15 päeva. Vein pudeldatakse peale 12 kuulist küpsemist Prantsuse tammevaatides.

Veini kirjeldus:
Vein on tumepunase värviga. Veinis on tunda küpsete puuviljade ja kergelt lillelist aroomi. Maitselt on mahe, noor, elegantne ja täidlane. Järelmaitse ergastav.
Soovituslik serveerimise temperatuur on 17-18ºC. Sobib hästi juustu ja punase lihaga.
Vein on koheseks tarbimiseks või võib jätta pudelisse arenema.

Tehnilised andmed:
Alkoholisisaldus 13 %
(Täielik) happelisus 5,60 g/ l viinhape
pH 3,77
Suhkruid: < 3 g/ l Oenologists: Eng. º Miguel Móteo