Quinta Das Cerejeiras Reserva Tinto

Kategooria:
 

Kirjeldus

Klassifikatsioon: DOC Óbidos
Tooteliik: punane vein
Kliima: lähistroopiline vahemereline kliima
Viinamarjasordid: Castelćo (40%), Touriga Nacional (30%) ja Aragonez (30%)
Tootja:Companhia Agrícola do Sanguinhal

Valmistamine:
Käsitsi korjatud viinamarjadelt eemaldatakse varred ja pressitakse osaliselt. Seejärel läbivad viinamarjad fermentatsiooni protsessi tammevaatides umbes 15 päeva jooksul. Vein areneb tammepuuvaatides kaks aastat ning peale seda pudelis veel kaks kuni kolm aastat. Vein pudeldatakse peale 24 kuulist küpsemist tammevaatides.

Veini kirjeldus:
Vein on rubiinpunase värviga. Aroomis on tunda kirssi, vaniljet ning õrnalt vürtsisust. Vein on tugevalt puuviljase maitsega, arenenud kuid siiski elav.
Soovituslik serveerimise temperatuur on 16-18 ºC. Veini soovitatakse enne tarbimist dekanteerida ehk lasta veinil hingata ja vabastada kogu oma aroom ning maitsed.
Sobib juustu, uluki ja peenete liharoogade juurde.
See on klassikaline ja traditsiooniline vein. Veini turustatakse alates 1926. aastast ja seda toodetakse ainult headel villimisaastatel.

Tehnilised andmed:

Alkoholisisaldus 13,5 %
(Täielik) happelisus 5,60 g/l viinhape
pH 3,63
Suhkruid 2,6 g/l
Oenologists Eng.º Miguel Móteo